Mosley spórolásra biztatja a Forma-1-es csapatokat

MTI
2005.12.25. 11:55
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint hosszútávon csak akkor maradhat érdekes és versenyképes a Forma-1-es autós gyorsasági sorozat, ha a résztvevő istállók 100 millió euró körüli költségvetéssel dolgoznak.

A szövetségi elöljáró úgy véli, alapvető fontosságú a kiadások csökkentése. Amint azt a L'Equipe című lapnak nyilatkozta, három négy befektető vár beugrásra készen, de ezek csak akkor hajlandók szerepet vállalni, ha a költségek racionális szintre csökkennek.

"Jelenleg vannak olyan csapatok, amelyek évente 300-400 millió eurót költenek, és ha úgy alakulna, még ennél is többet áldoznának a világbajnokság megnyerése érdekében" - tette hozzá Mosley. "Amennyiben továbbra is velünk akarnak együttműködni, akkor a mi szabályaink szerint kell versenyezniük, lévén, hogy a Forma-1 a nemzetközi szövetségé. Ha valakinek nem tetszenek a feltételek, az alakíthat más sorozatot" - összegzett.

Korábban többször is felmerült, hogy az F1 jelenlegi résztvevői közül a Renault, a Mercedes, a BMW, a Toyota és a Honda 2008-tól új versenyt hoz létre, ha a kereskedelmi jogok elosztásának számukra hátrányos rendszere nem változik meg.