Lovagi címet kapott Sebastian Coe

MTI
2006.01.01. 15:00
A 2012-es olimpia rendezési jogának elnyeréséért végzett kitűnő munkája elismerésként a Brit Birodalom Lovagja (Knight Commander of the British Empire) címet adományozza Sebastian Coe-nak, a londoni szervezőbizottság elnökének II. Erzsébet brit királynő.

Az 1500 méteres síkfutásban kétszeres ötkarikás aranyérmes sportember korábban már megkapta a Lord címet, így a jövőben a Lord Coe KBE megszólítás jár neki.

"A pályázati csapat minden egyes tagja nagy szerepet játszott abban, hogy elértük a célunkat. Boldog vagyok, hogy a munkánkat ezúton is elismerik" - nyilatkozott az egykori atléta.

Az uralkodó újévi listáján további sportolók is találhatók: az angol krikettválogatott játékosai a Brit Birodalom Tagja (MBE) kitüntető címet kapják, kivételt ez alól csak a csapatkapitány, Michael Vaughan és az edző, Duncan Fletcher képez, ők - hasonlóan a West Ham United volt futballistájához, a rasszizmus ellen sokat harcolt Clyde Besthez - a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokazata (OBE) elismerésben részesülnek.