Zalán
6 °C
19 °C

Gyárfás egyeztetett a horvát elnökkel a 2012-es Eb-ről

MTI
2006.01.07. 16:00
Gyárfás Tamás, a 2012-es, magyar-horvát Európa-bajnokság pályázati szervezőbizottságának honi elnöke szombaton megbeszélést folytatott Zlatko Markoviccsal, a Horvát Labdarúgó Szövetség vezetőjével.

"Miután túlestünk a bemutatkozáson, biztosítottam az elnök urat arról, hogy az ottani viszonyokhoz hasonlóan Magyarországon is széles társadalmi támogatottság övezi a tervezetet. Ezt alátámasztandó, említettem neki, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden fogadja a szervezőbizottság tagjait és a négy érintett város, Székesfehérvár, Győr, Debrecen és Budapest polgármestereit, továbbá hogy a Magyar Olimpiai Bizottságot irányító Schmitt Pál és Ábrahám Attila NSH-vezető is jelezte személyes közreműködését az ügy érdekében. Megállapodtunk, hogy szándékaink első jeléül hamarosan állandó közös irodát hozunk létre Budapesten" - mondta az MTI-nek a háromórás tárgyalás végén a MOB-alelnök, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége kedden kért fel a bizottságvezetői tisztre.

A Magyar Úszó Szövetség első embere hozzátette, hogy a találkozón jelen volt Bozóky Imre volt MLSZ-elnök is, akinek munkájára továbbra is számítanak, hiszen az elmúlt hat évben ő képviselte a sportágat a nemzetközi fórumokon és az első perctől részese volt a kandidálásnak.

Zlatko Markovic kifejtette, hogy Horvátországban az állam teljes mellszélességgel kiáll a pályázat mellett, amelynek sikere több beruházást és mintegy 50 ezer új munkahelyet teremtene.

"A horvátok teljes delegációval képviseltetik magukat a március 22-23-án, Budapesten sorra kerülő UEFA-kongresszuson, melyen alkalmunk nyílik majd egyeztetni a végrehajtó bizottság tagjaival is" - jelentette ki Gyárfás Tamás, aki a hazai belviszály elsimítására vasárnap megbeszélésre hívta Bozóky Imrét és Kisteleki István ligaelnököt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.