Gyárfás egyeztetett a horvát elnökkel a 2012-es Eb-ről

MTI
2006.01.07. 16:00
Gyárfás Tamás, a 2012-es, magyar-horvát Európa-bajnokság pályázati szervezőbizottságának honi elnöke szombaton megbeszélést folytatott Zlatko Markoviccsal, a Horvát Labdarúgó Szövetség vezetőjével.

"Miután túlestünk a bemutatkozáson, biztosítottam az elnök urat arról, hogy az ottani viszonyokhoz hasonlóan Magyarországon is széles társadalmi támogatottság övezi a tervezetet. Ezt alátámasztandó, említettem neki, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden fogadja a szervezőbizottság tagjait és a négy érintett város, Székesfehérvár, Győr, Debrecen és Budapest polgármestereit, továbbá hogy a Magyar Olimpiai Bizottságot irányító Schmitt Pál és Ábrahám Attila NSH-vezető is jelezte személyes közreműködését az ügy érdekében. Megállapodtunk, hogy szándékaink első jeléül hamarosan állandó közös irodát hozunk létre Budapesten" - mondta az MTI-nek a háromórás tárgyalás végén a MOB-alelnök, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége kedden kért fel a bizottságvezetői tisztre.

A Magyar Úszó Szövetség első embere hozzátette, hogy a találkozón jelen volt Bozóky Imre volt MLSZ-elnök is, akinek munkájára továbbra is számítanak, hiszen az elmúlt hat évben ő képviselte a sportágat a nemzetközi fórumokon és az első perctől részese volt a kandidálásnak.

Zlatko Markovic kifejtette, hogy Horvátországban az állam teljes mellszélességgel kiáll a pályázat mellett, amelynek sikere több beruházást és mintegy 50 ezer új munkahelyet teremtene.

"A horvátok teljes delegációval képviseltetik magukat a március 22-23-án, Budapesten sorra kerülő UEFA-kongresszuson, melyen alkalmunk nyílik majd egyeztetni a végrehajtó bizottság tagjaival is" - jelentette ki Gyárfás Tamás, aki a hazai belviszály elsimítására vasárnap megbeszélésre hívta Bozóky Imrét és Kisteleki István ligaelnököt.