Tim Duncan nem lesz ott a pekingi olimpián

MTI
2006.01.08. 17:45
Tim Duncan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő San Antonio Spurs centere jelezte, nem vesz részt a 2008-as pekingi olimpián.

A legutóbbi nagydöntő legértékesebb játékosának választott sztár ügynökén keresztül értesítette döntéséről Jerry Colangelót, az amerikai válogatott vezetőjét. Azt azonban nem lehet tudni, hogy miért nem akar tagja lenni a nemzeti együttesnek.

Colangelo újságíróknak elmondta, hogy már 18 játékossal tárgyalt, de Duncan az első, aki kategorikusan nemet mondott neki.

A kétszeres bajnok Duncannek, aki így az idei világbajnokságról is lemarad, valószínűleg az nem tetszett, hogy a legutóbbi világversenyeken csúnyán leszerepelt csapat vezetői úgy döntöttek, a számításba vett játékosoknak hároméves kötelezettségvállalást kell aláírniuk a szövetséggel. E szerint a keret tagjainak az idei, valamint a jövő nyáron is közös edzőtáborba kell vonulniuk és szerepelniük kell a felkészülési meccseken.

Colangelo úgy nyilatkozott, hogy többek között Allen Iverson (Philadelphia 76ers) első szóra beleegyezett a feltételekbe, míg például Shaquille O,Neal azt ígérte neki, hogy gondolkodik az ajánlaton.

Duncan tagja volt a tavalyi játékokon harmadik helyen végzett válogatottnak, míg a 2000-es olimpiára sérülés miatt nem tudott elmenni.