Újabb aranyfokozatú támogató a MOB mellett

MTI
2006.01.13. 14:34
A K and H Bank, Magyarország második legnagyobb pénzintézete megújította szerződését a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB), ami azt jelenti, hogy 2008-ig széles körű pénzügyi szolgáltatásokkal támogatja az olimpiai csapatot és anyagi hozzájárulással is segíti a magyar sportolók felkészülését és részvételét az idei, torinói téli és a 2008-as, pekingi nyári ötkarikás játékokon.

A megállapodást sajtótájékoztató keretében pénteken látta el kézjegyével John Hollows vezérigazgató és Schmitt Pál MOB-elnök, kölcsönösen méltatva az együttműködést, bár a szponzorálást illetően konkrét összeggel egyikük sem szolgált. Elhangzott viszont, hogy a bank 2002 óta volt és a mostani hosszabbítással maradt is a MOB arany fokozatú főtámogatója, egyszersmind a magyar olimpiai csapat bankja.

Az ünnepélyes aláírás után Molnár Zoltán csapatvezető beszélt a torinói olimpia előtti kvalifikációs helyzetről, megemlítve, hogy a pillanatnyi állás szerint 14 magyar sportoló utazhat a február 10. és 26. között esedékes olaszországi jeges-havas játékokra. A műkorcsolya és jégtánc képviseletében öten, a rövidpályás gyorskorcsolyázók részéről négyen kvalifikálták magukat, de biatlonban, alpesi síben, sífutásban is lesz magyar szereplő, mi több: a bobcsapatnak és a kenus olimpiai bajnokból szánkóversenyzővé avanzsált Pulai Imrének is van még esélye kiharcolni a részvételt.