Béres Alexandra vasárnap viheti az olimpiai lángot

MTI
2006.01.24. 21:14
A Samsung Electronics által támogatott magyar csapat vasárnap, Milánó környékén viszi a lángot a torinói téli olimpiát megelőző hagyományos fáklyás váltófutáson - derült ki a keddi, budapesti tájékozatón.

A stafétában olyan ismert hazai sportolók vesznek részt, mint Béres Alexandra korábbi fitnesz világbajnok, háromszoros magyar bajnok curling-játékos, Pásztory Dóra paralimpiai aranyérmes úszó és Gyulai Miklós, a magyar bob válogatott alapító tagja.

A váltófutáson Papp Eszter nyíregyházi ügyvédjelölt és Rajnai Tamás budapesti gimnazista is indulhat: ők ketten a Samsung cég Ki vigye a fáklyát Torinóba? című pályázatán nyerték el a részvételi lehetőséget.

Az elektronikai nagyvállalat világszerte 1914 fáklyavivőt választott ki.

Az olümpiai lánggyújtó ceremóniát november 27-én rendezték. Ezt követően 2006 km és 534 váltás után Fani Halkia, a női 400 méteres gátfutás 2004-es ötkarikás győztese futott be vele az első újkori olimpia központi arénájába, az athéni Panathinaikó Stadionba. A fáklya december 7-én érkezett meg Olaszországba, és 8-án indult körútjára Rómából, majd mintegy 11 ezer km megtétele után a február 10-i megnyitóra érkezik Torinóba.