Bagdatisz döntőt játszik az Australian Openen

MTI
2006.01.26. 14:11
A világranglista 52. helyén álló meglepetésember, a ciprusi Markosz Bagdatisz jutott be elsőként a férfi egyes fináléjába az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Melbourne-ben.

Az óriási formában lévő, 20 éves kiválóság az elődöntőben 3:27 órás, ötszettes krimiben nyert 0-2-es játszmaállásról fordítva a negyedik helyen kiemelt, Mesterek Kupája-győztes argentin David Nalbandian ellen.

Az utolsó játszmában, amikor 5:4-es vezetésénél a mérkőzésért adogatott, elkezdett szakadni az eső, így a bíró félórás szünetet rendelt el, amíg becsukják a Rod Laver Aréna tetőszerkezetét. Ezután a két játékos visszatért, bemelegített, majd a jószerivel ismeretlen tehetség második meccslabdáját értékesítve gondoskodott a nap bombameglepetéséről.

A 2003-ban profinak állt, volt junior világelső Bagdatisz karrierje során az Australian Open előtt mindössze 31 hivatásos találkozót vívott és 392 ezer dollárt teniszezett össze. A fináléban a világranglistát vezető Roger Federerrel vagy a német Nicolas Kieferrel csap össze.

Eredmény, elődöntő:
férfi egyes:
Bagdatisz (ciprusi)-Nalbandian (argentin, 4.) 3:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:4