Federer nem lesz tagja a a svájci Davis-kupa csapatnak

MTI
2006.02.01. 16:16
A várakozásoknak megfelelően a világranglista-vezető Roger Federer neve nem szerepel abban a csapatban, amelyet Severin Lüthi, a svájci tenisz Davis-kupa-válogatott kapitánya kijelölt a jövő hét végén sorra kerülő, Ausztrália elleni mérkőzésre. Az összecsapás a Világcsoport első fordulós programjának része.

A vasárnap óta már hét Grand Slam-trófeát számláló, 24 éves klasszis a ciprusi Markosz Bagdatisszal szemben sikeresen megvívott Australian Open-finálé után megérdemelt pihenőjét tölti, bár a jövő héten még dönthet úgy, hogy pályára lép a találkozón. A meccs sorsolását péntek 11 órakor tartják, de előtte még lehet változtatni az előzetesen leadott névsoron. Lüthi egyelőre Stanislas Wawrinkát, George Bastlt, Michael Lammert és Yves Allegrót jelölte a soron következő mérkőzésre.

John Fitzgeraldnak, az ausztrálok szakvezetőjének ugyanakkor egészen biztosan nélkülöznie kell legjobbját, hiszen a világranglista tizenegyedik helyén álló Lleyton Hewitt már korábban lemondta a szereplést.

Hewitt azért nem játszik Genfben, mert nézeteltérései támadtak a szövetséggel. Fitzgerald így kénytelen beérni a világranglistán 97. Wayne Arthursszel. Helyet kapott még a csapatban két fiatal, Peter Luczak (116.) és Chris Guccione (149.), valamint Paul Henley, a páros specialista.

A meccset a svájciak a számukra kedvezőbb salakborításon rendezik meg, a Roger Federer nélküli csapatnak ugyanis a lassabb pályán nagyobb az esélye a győzelemre. A volt világelső Hewitt már a második fordulóban kiesett az idei Australian Openen.