Kégólos veszprémi vereség a kézilabda Bajnokok Ligájában

MTI
2006.02.26. 19:37
Vereséggel zárta franciaországi vendégszereplését a Veszprém férfi kézilabdacsapa a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén: a házigazdák a vasárnapi csatában kétgólos előnyt szereztek a magyarországi visszavágóra.

A negyeddöntős párharc első felvonását a franciák kezdték jobban, olyannyira, hogy a hatodik percben már 4-1-re vezettek. Újabb hat perc múlva azonban az éledező magyar gárda egyenlített (6-6), és bár előnyhöz nem jutottak Pásztorék, egy-két gólnál többel nem engedték meglépni a Montpellier-t. Félidőre sikerült is "lőtávon" belül maradni, hiszen csak 11-10 volt "oda".

A második félidőben 13-13-nál ismét döntetlenre álltak a csapatok, amikor a veszprémi rövidzárlatot kihasználva öt góllal megléptek a franciák (18-13). A zavarodottság maradt, a franciák 19-13-ra tornászták tovább az eredményt, a magyar időkérés azonban használt: Iváncsik Gergő három találatával 16-19-re közelebb kerültek a veszprémiek, majd a játékrész közepére a kubai-magyar Perez Carlos és az orosz Jevgenyij Lusnyikov révén döntetlenre (19-19) visszazárkózott a magyar bajnok.

A hullámzó játék jegyében ekkor megint a hazaiak voltak sorozatban háromszor is eredményesek (22-19), hogy aztán Buday Dániel góljával újfent szorossá váljék az állás (22-21). Bár a végén egyszer még betaláltak házigazdák, a visszavágón a Veszprém esélyei több, mint jók a négy közé jutás kiharcolására.

Montpellier (francia) - MKB-Veszprém 23-21 (11-10)
a magyar góldobók: Carlos Perez 4, Iváncsik G. 4, Lazarov 3, Pásztor 2, Gál 2, Eklemovic 2, Tombor 1, Myrhol 1, Lusnyikov 1, Buday 1