Miklós
-7 °C
4 °C

Pete Sampras újra a teniszpályán

MTI
2006.03.01. 16:37
Nyáron visszatér a teniszpályára Pete Sampras, az amerikaiak tizennégyszeres Grand Slam-győztes, volt világklasszis teniszezője.

Minden idők legeredményesebb játékosa egy szenior csapat körversenyen szerepel majd júliusban az Egyesült Államokban, azt azonban kizárta, hogy - hasonlóan Martina Hingishez - újra a profik között induljon.

"Semmiképpen sem nevezném ezt hivatalos visszatérésnek, az eszembe sem jutott" - mondta Sampras. "Hiányzik a tenisz, a nagy tornák, a küzdelem és az, hogy ismét ugyanazon a szinten teljesítsek, mint korábban, ez tény. A nyári verseny azonban más kategória lesz, egy kis játék, semmi más."

Billie Jean King, a World Team Tennis Tour (WTT) egyik szervezője már hosszú ideje rá akarta venni a harmincnégy éves csillagot, hogy ragadjon ütőt a sorozatban, de ő csak most állt kötélnek.

Az, hogy Sampras melyik csapatban jut majd szerephez, a március végi sorsoláson derül ki.

A világranglista korábbi vezetője 2002-ben, a US Open döntőjében játszott utoljára tétmérkőzést, akkor megverte honfitársát, Andre Agassit. Egy évvel később aztán hivatalosan bejelentette, hogy befejezte pályafutását.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.