Nem perli a doppinggal lebukott súlyemelő Aján Tamást

MTI
2006.03.02. 16:41

Kecskés Zoltán, az athéni olimpia doppingvádban elmarasztalt súlyemelője visszavonta a Fővárosi Bíróságon Aján Tamás, a sportág nemzetközi szövetségének (IWF) elnöke ellen benyújtott keresetét, amelyben személyhez fűződő jogai megsértésének megállapítását kérte.

"Az elállás oka az volt, hogy tisztázódott, dr. Aján Tamás nem tett Kecskés Zoltánra vonatkozó olyan tényállításokat, amelyeket a Blikk 2005. június 9.-i, "Aján szerint csaltak a magyar súlyemelők" című cikke neki tulajdonított", tudatta az MTI-vel csütörtöki közleményében az ügyben a magyar sportdiplomatát képviselő Kárpáti Miklós ügyvédi iroda.

Az 2004-es nyári ötkarikás játékokon pozitív mintát produkáló Kecskést a NOB kizárta az olimpiáról, majd utóbb a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) fegyelmi bizottsága - ismétlődő doppingvétségért - örökre eltiltotta a versenyzéstől. A testület 2005. június 8-i határozatában súlyosbító körülményként értékelte azt a tényt, hogy Kecskés egyszer már - 1997-ben - doppingolás miatt kapott fegyelmi büntetést.