Vízilabda Euroliga: a legjobb nyolc között a Honvéd

MTI
2006.03.04. 20:52
A legjobb nyolc között folytathatja a Honvéd a férfi vízilabda Euroligában, miután 12-10-re legyőzte a horvát Mladost Zagrebet szombat este, a főtábla csoportmeccseinek zárófordulójában a Kőér utcában.

Az Euroliga tavalyi döntőjében másodikként záró, ötszörös magyar bajnok Honvédnak nyernie kellett a zágrábiak ellen ahhoz, hogy a már csoportgyőztes olasz Posillipo mögött másodikként biztosítsa a helyét a negyeddöntőben. A sikerkényszert az idézte elő, hogy Kovács István legénysége novemberben, a két gárda első csoporttalálkozóján három góllal kikapott a horvát fővárosban.

A Kőér utcában azonban úgy kezdett a Honvéd, ahogy hívei és maguk a játékosok is elképzelték: meseszerűen. Pillanatok alatt elhúztak Biros Péterék 3-0-ra, majd jó tízpercnyi játék után 5-1 állt az eredményjelzőn.

A harmadik nyolc perc aztán magyar szempontból maga volt a pokol: az újjáéledő vendégek a széteső házigazdákat 5-5-nél utolérték, majd 6-6-ot követően a vezetést is átvették (6-7). Ezután 8-7-re megint a Honvédnál volt az előny, hogy hat perccel a befejezés előtt ismét a Mladost álljon jobban (8-9).

Hallatlan izgalmak közepette az olimpiai bajnok klasszisok - Benedek, Biros, Vári - remeklése nyomán 11-9-cel helyreállt a "medencebéke", s bár egy-egy találat még esett, a lényeg nem változott: a 12-10-es sikerrel a Honvéd nemcsak győzött, de be is masírozott az Euroliga negyeddöntőjébe.