A Portland ellen küzd a Veszprém a férfi kézilabda BL elődöntőjében

Index, MTI
2006.03.07. 12:07
Bécsben elkészítették az európai férfi kézilabdakupák elődöntőinek sorsolását. A még versenyben lévő magyar csapat, az MKB Veszprém az elődöntőben a spanyol Portland San Antonio együttesével találkozik.

Amíg a magyar együttes a negyeddöntőben a 2003-as győztes francia Montpelliert búcsúztatta, addig riválisa a kiírás tavalyi győztesét, a Nagy Lászlóval felálló Barcelonát verte ki.

A sorsoláson az is kiderült, hogy az első mérkőzést március 25-én vagy 26-án Veszprémben rendezik, míg az egy héttel későbbi visszavágónak a spanyol együttes ad otthont.

"Elégedett lehetek a sorsolással, mert szerettük volna elkerülni a Ciudad Realt. A Portland San Antonio sem könnyű ellenfél, telis-tele van világsztárral ez a gárda is. Itt játszik az irányító-átlövő Balic, aki talán a világ legjobbja jelenleg, és van két kiváló kapusa is. Nem lesz könnyű csata, de úgy érzem, van esélyünk, mert a mi csapatunk is nagyon jó. Bízunk benne, hogy a BL-sorozatban most lesz majd a két legjobb összecsapásunk. Kemény, szoros párharcra számítok" - nyilatkozta az MTI-nek Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője.

A másik ágon a Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik, az első összecsapást a spanyol gárda otthonában tartják.