Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

A Portland ellen küzd a Veszprém a férfi kézilabda BL elődöntőjében

Index, MTI
2006.03.07. 12:07
Bécsben elkészítették az európai férfi kézilabdakupák elődöntőinek sorsolását. A még versenyben lévő magyar csapat, az MKB Veszprém az elődöntőben a spanyol Portland San Antonio együttesével találkozik.

Amíg a magyar együttes a negyeddöntőben a 2003-as győztes francia Montpelliert búcsúztatta, addig riválisa a kiírás tavalyi győztesét, a Nagy Lászlóval felálló Barcelonát verte ki.

A sorsoláson az is kiderült, hogy az első mérkőzést március 25-én vagy 26-án Veszprémben rendezik, míg az egy héttel későbbi visszavágónak a spanyol együttes ad otthont.

"Elégedett lehetek a sorsolással, mert szerettük volna elkerülni a Ciudad Realt. A Portland San Antonio sem könnyű ellenfél, telis-tele van világsztárral ez a gárda is. Itt játszik az irányító-átlövő Balic, aki talán a világ legjobbja jelenleg, és van két kiváló kapusa is. Nem lesz könnyű csata, de úgy érzem, van esélyünk, mert a mi csapatunk is nagyon jó. Bízunk benne, hogy a BL-sorozatban most lesz majd a két legjobb összecsapásunk. Kemény, szoros párharcra számítok" - nyilatkozta az MTI-nek Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője.

A másik ágon a Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik, az első összecsapást a spanyol gárda otthonában tartják.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.