Európai siker a női kosárlabda All Star-gálán

MTI
2006.03.08. 20:21
Az európai válogatott 19 ponttal legyőzte az Európán kívülieket a női kosárlabda Euroliga első, Pécsen rendezett All Star-gáláján.

A hárompontos európai előny a harmadik negyed végére 17-re nőtt, főként az ünnepelt Sztyepanova és klubtársa, a belga Wauters révén. A túloldalon elsősorban a Franciaországban légióskodó Daley villogott. A meccs fénypontja ugyancsak Sztyepanova nevéhez fűződik, aki a zárófelvonás derekán "élesben" is bemutatta zsákolótudományát, a közönség hatalmas ovációja közepette.

Az európaiak sikere mindazonáltal egy percig sem nem forgott veszélyben, így az 1993-ban BEK néven indult sorozat első All Star-gálája "hazai" diadallal végződött. A találkozó egyetlen magyar résztvevője, Iványi Dalma - aki múlt heti könyökficamából lábadozik - 2 perc alatt nem dobott pontot.

Ami a díjazottakat illeti, a meccs legjobbja (MVP) "természetesen" Marija Sztyepanova, az ellenfél legjobbja és a mesterlövész (18 pont) Grace Daley, a legjobb lepattanózó (9) Rebekkah Brunson, a legjobb gólpasszadó (6) Laia Palau, a legszínesebb egyéniség pedig a pécsi Vickie Johnson lett.

Eredmény:
Európa válogatottja-Európán kívüliek csapata 86-67 (19-18, 18-16, 28-14, 21-19)