Szörffel az Indiai-óceánon át

MTI
2006.04.05. 13:19
Szörffel akarja átszelni az Indiai-óceánt egy francia nő, aki teljesen egyedül akar eljutni az ausztráliai Exmouthból az Afrika közelében lévő Réunion francia szigetre.

A 46 éves Raphaela Le Guovello csütörtökre tervezi a startot, a 75 naposra tervezett utat a maga építette alkalmatosságon akarja megtenni. A 7,8 méter hosszú, 1,3 méter széles szörfdeszkán egy egy négyzetméteres hálókabin is található, Le Guovello ugyanis úgy tervezi, hogy két óránként egy kis pihenőt tart.

Tapasztalt "hajósról" van szó: Guovello már sikeresen átkelt szörffel az Atlanti- és a Csendes-ócánon - az utóbbi utat Peru és Tahiti között tette meg. Az indiai-óceáni vállalkozást azonban eddigi legnehezebb feladatának tartja, mert- mint mondta - ez a világtenger nyugtalanabb, mint a többi.

A kalandvágyó hajósnő 15 hónapig készült mostani útjára, még arra is, hogy "ha meg kell operálnom magam, azt is megteszem". A legnagyobb bajnak azt tartja, ha beleesik a vízbe. "Ha meg kell válnom hajómtól, akkor tényleg probléma van" - mondta.