Lőrincz Tamás döntős a birkózó Európa-bajnokságon

MTI
2006.04.28. 14:47
Lőrincz Tamás a negyedik mérkőzését is megnyerte a kötöttfogású birkózók 66 kilós versengésében a moszkvai Európa-bajnokságon, ezzel bekerült a döntőbe.

A magyar versenyző az első találkozóján a szlovák Mariam Nagyot (4-0, 8-0) verte meg, majd a nyolcaddöntőben az olasz Tiziano Corriga (5-0, 4-0), a negyeddöntőben pedig a korábbi világ- és Európa-bajnok, Athénban olimpiai ezüstérmes török Seref Eroglu (1-2, 2-2, 7-4) ellen győzött. A fináléba jutásért aztán a lengyel Sylvester Charzewskinél bizonyult jobbnak. Rendkívül meggyőző produkcióval rukkolt ki, az első menetet 5-2-re, a másodikat 9-3-ra nyerte, jutalmul az esti programban az orosz Szergej Kovalenkóval birkózik az aranyéremért.

Az 55 kilós Oláh Tibor, valamint a 84 kilós Bárdosi Sándor a vigaszágra került. Előbbi már az első mérkőzésén vereséget szenvedett, de legyőzője, az örmény Roman Amojan a folytatásban a döntőig menetelt. Bárdosi két nyert mérkőzés - a szerb-montenegrói Danilo Bosnic és a dán Niels Esbensen elleni siker - után nagy küzdelemben alulmaradt az örmény Forovval szemben. Az első szakaszt 2-1-re megnyerte, a másodikat ugyanennyire elvesztette, a harmadikban pedig 4-4-et hozott össze, de az utolsó pont, és ezzel a továbbjutás az ellenfeléé volt. Forov azonban később megtette azt a szívességet, hogy még egyszer győzött, ezzel finalista lett, Bárdosi pedig még küzdhet majd a bronzéremért.

Oláhnak és Bárdosinak is kétszer kell győznie a harmadik hely megszerzéséért.