Kosárlabda: történetében először kupagyőztes az Univer

MTI
2006.04.28. 20:15
Az Univer KSE fennállása során először hódította el a 49-edik alkalommal kiírt férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a döntőben nagy csatában legyőzte a címvédő és házigazda Atomerőmű SE-t.

Az első tíz perc óriási iramot és kiegyenlített játékot hozott, Djogo a dudaszó pillanatában dobott triplája minimális ASE előnyt eredményezett.

A 2. negyed elején Celej hárompontosával fordított az Univer, ezután fej fej mellett haladtak a felek, hol a Monroe vezényelte házigazdák, hol a derekasan küzdő vendégek vezettek.

A 3. játékrészben fordult a kocka, elsősorban a remeklő McLendon érdeme volt, hogy már 7 ponttal is elhúzott az Univer. Ám a tolnaiak nem hagyták annyiban, egyetlen pontra csökkentették hátrányukat a zárófelvonás előtt (60-61).

A hajrában Pavlik hármasával már hat pontra is meglépett a Paks (72-66), erre Meszlényi Róbert azonnal időt kért. A kecskeméti tréner szavai meghallgatásra találtak, ugyanis az Univer előbb egyenlített (76-76), majd a hallatlanul izgalmas végjátékban a győzelmet is megszerezte (82-79).