Berki elsőként jutott be az Eb döntőjébe

MTI
2006.05.05. 09:14
A lólengésben címvédő Berki Krisztián kiemelkedve a mezőnyből 15,8 ponttal első helyen jutott a szer vasárnapi fináléjába a görögországi Voloszban zajló férfi torna Európa-bajnokságon.

A fiatal Hidvégi Vid kilencedik lett ugyanebben a számban, így elsőszámú tartalék a döntő előtt.

A Fekete Levente, Hetrovics Marcell, Hidvégi, Czingli László és Berki alkotta csapat - amely az előző kontinensviadalon a 10. lett - 261,075 ponttal kilencedikként zárta a selejtezőt, így éppen lemaradt a szombati nyolcas döntőről. A nyolcadik Svájc 262,825 pontot szerzett.

"Négy évvel ezelőtt a csapat 12., míg két éve a 10. helyen végzett, ez a mostani kilencedik hely - Gál Róbert nélkül - rendkívül bíztató, mind a világbajnokság, mind pedig - bár nem szeretnék ennyire előre tekinteni -, az olimpiai kvalifikáció szempontjából" - mondta Fazakas Csaba szövetségi kapitány.

"Picit aggódtam a pódiumedzés után, de bebizonyosodott a mondás: ha nem sikerül a főpróba, jó lesz az előadás. Rendkívül jól mozgott Berki Krisztián, és Hidvégi is majdnem finálés lett, ezért nagyon elégedett vagyok".

Természetesen Berki is elégedett volt teljesítményével: "Elsőként a csapatversenyen szerettem volna jól teljesíteni, ez sikerült, úgyhogy örülök. Az ujjam továbbra is fáj, de nem törődöm vele. A melegítés során még mindig mozgott a kápa, de edzőmmel megbeszéltük, hogy a szólítás előtt jól meghúzza, így végül jól lett rögzítve a ló."