Iványi Dalma ismét kipróbálja magát a WNBA-ben

MTI
2006.05.10. 16:11
Alig néhány nappal a keddi bajnoki címvédés után, a hétvégén már útra kel az észak-amerikai profi női bajnokságban (WNBA) szereplő San Antonio Silver Stars csapatához Iványi Dalma, a MiZo Pécs kosarassztárja.

A baranyaiak kapitányának - akit az MKB-Euroleasing Sopron elleni, 3-0-ra megnyert döntő legjobbjává választottak - így alig egy hete lesz felvenni a tengerentúli ritmust a jövő szombati idényrajt előtt.

"Egyelőre kipihenem a tegnapi bulit, az éjjel ugyanis fél 4-ig elmaradtunk ünnepelni. Amerikába amúgy mindig szívesen visszamegyek, amíg lehetőségem van rá, és hívnak. Más a kinti közeg, kicsit ki is kapcsolnak az ott töltött hónapok, no meg ismerős arcok is lesznek, hiszen együtt játszom majd itteni csapattársammal, Vickie Johnsonnal és az ex-pécsi Chantelle Andersonnal" - mondta az MTI érdeklődésére a 30 éves irányító, hozzátéve: meccsenként várhatóan 15-20 percet kap majd Dan Hughes vezetőedzőtől.

A texasiakat - akik első meccsüket jövő vasárnap vívják Houstonban - a szakemberek képesnek tartják a rájátszásba jutásra is, ebben az esetben Iványi csak menet közben kapcsolódik be a válogatott szeptember 6-án kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatába.