Súlyosbították Gerendás György fegyelmi büntetését

MTI
2006.05.19. 17:44
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szigorította Gerendás György fegyelmi büntetését: a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger vezetőedzőjét ez év vége helyett - a végrehajtást január elsejétől felfüggesztve - 2007. december 31-ig tiltotta el, amiért az 53 éves szakember április 22-én, a TEVA-VasasPlaket ellen 14-10-re elveszített bajnoki meccs után megütötte Méhes Jenőt, a piros-kékek szakosztályvezetőjét.

A súlyosítást az MVLSZ főtitkára, Jakab Zoltán kezdeményezte, hivatalból megfellebbezve a fegyelmi bizottság által eredetileg kirótt ítéletet, amely 2006. december 31-ig száműzte Gerendást azzal, hogy az esztendő végéig egyetlen magyar klubnál sem ülhet le a kispadra, s a mérkőzéseken nem tölthet be semmilyen szerepet.

A főtitkári kezdeményezés nyomán pénteken határozott a szövetség fellebbviteli bizottsága az eltiltás meghosszabbításáról azzal a kitétellel, hogy 2007. január elsejétől a fegyelmi büntetés végrehajtását felfüggeszti. Ami azt is jelenti, hogy újabb súlyos fegyelmi vétség esetén viszont életbe lép a plusz egy év.

Gerendás György az első fokon rá kirótt büntetési tételt kommentálva így nyilatkozott: "Előre elhatároztam, hogy bármilyen fegyelmi határozat születik, azt a további harcok elkerülése érdekében elfogadom, és nem fogok fellebbezni ellene. Olyat tettem, ami egy sportembertől megengedhetetlen, ezért vállalnom kell a felelősséget."