Ágnes
-11 °C
-4 °C

Erdei Zsolt felkerült a Magyar Sportcsillagok Falára

MTI
2006.05.19. 17:49
Újabb neves sportoló kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Fala: ezúttal Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoka tenyerelt a gipszmintába.

Az amatőrként világ- és Európa-bajnoki címig, valamint olimpiai bronzéremig jutott kiválóság a 138. azon világhírű magyar sportolók sorában, akiknek ilyen formában is emléket állítanak.

A pénteki ceremónián Szakos József, a nevelőedző beszélt Erdeiről, s érdemeinek, eredményeinek sorolása mellett emberi nagyságát is méltatta, aminek alátámasztására emlékeztetett rá, hogy a klasszis öklöző nemcsak érmeket, s kupákat szerzett pályafutása során, hanem fair play díjjal is jutalmazták sportszerű magatartását a ringben.

"Nehezen tudok megszólalni most, mert nagyon meghatódtam. Óriási elismerés a számomra, hogy bekerülhettem ebbe az elit társaságba" - mondta Erdei, miután megörökítette kézlenyomatát.

A harmincegy éves bokszoló a sydneyi olimpia után állt profinak és 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO szervezet övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen.

Erdei kézlenyomatát a többi magyar klassziséhoz hasonlóan a Testnevelési Főiskola aulájában őrzik tovább az utókornak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!