Eleonóra
2 °C
6 °C

Újra Iványi Dalmával rajtol a WNBA

MTI
2006.05.20. 13:22

Közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban rajtol el az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) tizedik idénye, amelynek Iványi Dalma révén egy magyar résztvevője lesz.

A MiZo Pécs válogatott irányítója a San Antonio Silver Stars együttesét erősíti a nyáron, az ugyancsak baranyai alkalmazásban álló Vickie Johnsonnal együtt. NB I-es szempontból akadhatnak még ismerős nevek a játékosok listáján: Edniesha Curry (Los Angeles Sparks) ősszel súlyos térdsérülése miatt hagyta el a BSE-t, Astou Ndiaye (Houston Comets) januártól a döntőig szerepelt Sopronban, ahonnan áprilisban botrányos körülmények között távozott Nikki Teasley (Washington Mystics), míg Daliborka Vilipic (LA Sparks) anyagi problémák miatt igazolt el télen Diósgyőrből.

A 198 országban, 34 nyelven nézhető WNBA idén egy csapattal, a Chicago Sky-jal bővült, így 14 gárda vág neki a szezonnak, amely a szokásosnál sűrűbb lesz a szeptemberi, brazíliai világbajnokság miatt.

Újdonság, hogy a támadóidő - nemzetközi mintára - 30-ról 24 mp-re csökken, míg a 2x20 perces felosztást a 4x10-es váltja. A megkérdezett klubedzők a címvédő Sacramento Monarchs mellett a Houston Cometst, a Connecticut Sunt, a Detroit Shockot és a Seattle Stormot tartják favoritnak.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.