Erdei Tamás a Nemzeti Sportszövetség új elnöke

MTI
2006.05.26. 13:40
Erdei Tamás került a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) élére.

A szavazás előtt a közgyűlés elfogadta Berényi János leköszönő elnök beszámolóját az elmúlt öt évről, majd következett a tisztújítás. Ez alapján Erdei Tamás, a Magyar Külkereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatója lett az NSSZ új elnöke, míg általános alelnöknek Mészáros Jánost, a Magyar Karate Szövetség elnökét szavazták meg.

Szekcióvezető alelnökké választotta az olimpiai szekció Berényi Jánost, a teniszszövetség elnökét, a nem olimpiai szekció pedig Leyrer Richárdot, a kick-boksz szövetség elnökét.

Az elnökségbe bekerült az olimpiai szekció képviseletében Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség, Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Vaskuti István, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai alelnöke és Kokas Péter, a Magyar Evezős Szövetség alelnöke, a nem olimpiai szekcióból pedig Bányász Árpád, a Mobilpress szerkesztőség-vezetője, Ferjáncz Attila, az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Martos Éva, a Sportorvosok Kollégiumának elnöke, Nyíri Iván, a búvárszövetség elnöke és Somkúti Annamária, a Magyar Táncsport Szövetség elnöke.

Az eseményen jelen volt Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, és Kamuti Jenő, a MOB főtitkára is.