Hadfi Dániel ezüstérmes a cselgáncs Európa-bajnokságon

MTI
2006.05.28. 17:35
A 100 kilós Hadfi Dániel ezüstérmet szerzett a tamperei cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján.

A Honvéd kitűnősége a fináléban az orosz Ruszlan Gaszimovval találkozott, és kezdettől fogva kezdeményezően lépett fel ellene. A tavalyi Eb-harmadik leszorítással próbálkozott, ám a TFSE-Honvéd kitűnősége kibújt az ölelésből, majd lábfelszedésért jukót kapott. Riválisa egy ugyancsak jukót érő, félig sikerült átfordítással egyenlített, aztán két perccel a vége előtt következett a mindent eldöntő pillanat: Hadfi lábfelszedéssel indított, ám a mozdulat csúcsán az orosz belekontrázott, és végül ő vitte földre ellenfelét. Mindkét dzsúdós kezét égnek emelve ünnepelte diadalát, a bíró pedig Gaszimovot hirdette ki győztesnek.

"Ez nagyon kicsin múlott. Nem feküdt nekem az orosz stílusa, de jó formában éreztem magam, és balszerencsémre ezúttal nem a kezdeményezőnek ítélték meg az akciót. Ezzel együtt nagyon boldog vagyok, most már nem állok meg ezen az úton" - mondta a huszonnégy éves dzsúdós.

Edzője, Toncs Péter még szívdobogva, de elégedetten nyilatkozott tanítványának vasárnapi teljesítményéről: "Csodálatosan versenyzett Dani, ez a végén egy vesztes meccs volt. A felvételt visszanézve jogos volt a bírói döntés, valóban az oroszé volt az utolsó akció."