Lemondott a szerb-montenegrói pólókapitány

MTI
2006.06.07. 09:33
A nemzetközi pólóügyekben mérvadó internetes szaklap, a waterpolo-world szerint lemondott tisztéről a szerb-montenegrói férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Petar Porobic. A világ- és Európa-bajnoki címvédő együttes szakmai munkájának irányítója a játékosokkal tartott megbeszélés után döntött így, a világhálós forrás szerint vélhetően politikai okok miatt, azzal összefüggésben, hogy személy szerint nyíltan lobbizott Montenegró függetlenné válása mellett.

A volt jugoszláv tagköztársaságok közül Szerbia mellett utolsóként kitartó Montenegró lakóinak többsége a május 21-i népszavazáson az önállóság mellett voksolt, sőt a függetlenség szombati kikiáltása után hétfőn már az ENSZ-be való felvételét is kérte.

Porobic korteskedését szerb körökben nem nézték jó szemmel, s a waterpolo-world ennek tulajdonítja lemondását, amely annak ellenére következett be, hogy két hete még abban maradt a szerb-montenegrói válogatott igazgatójával, a korábbi kapitány Nenad Manojloviccsal, és a közös szövetség többi vezetőjével, hogy a szétválás dacára Szerbia és Montenegró közös csapattal vesz részt a következő időszak pólós világversenyein, így a jövő kedden kezdődő budapesti Világkupán is.

Az internetes újság tudomása szerint Porobic a közös válogatott éléről távozik, a legerősebb montenegrói klubcsapat, a bajnok Jadran Herceg Novi vezetőedzői posztját azonban továbbra is betölti.