A kétszeres olimpiai bajnok a biztonságos játszóterekért

Index
2006.06.07. 10:34
A Rugalmas Megoldás Alapítvány 2006. június 11-én, a Parlament előtti téren "Rugalmas vakáció" néven nagyszabású, egész napos gyermek programot szervez.

A rendezvényt a Parlament előtt, gyermekeink biztonsága jegyében rendezik. A rendezvény célja, hogy a nyári vakáció előtt ismételten ráirányítsa a figyelmet játszótereink, iskolai sportpályáink balesetveszélyes állapotára, a felnőtt társadalom ezzel kapcsolatos kötelességére.

A program háziasszonya az alapítvány kuratóriumának elnöke, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, aki sportoló barátaival együtt szeretettel várja az érdeklődő gyerekeket, nevelőiket és családtagjaikat.

Az 1 800 négyzetméteres gumi felületű területen megrendezésre kerülő esemény 10 átlagos játszótér felületének felel meg, melyen 2 tucat, új generációs játszótéri eszköz, sportpálya várja a látogatókat. A játék- és sportolási lehetőségek mellett neves művészek, sportolók adnak gyermekműsort.

A nagyméretű játszótér egyszerre sok száz gyermeket és érdeklődőt ismertet meg az EU előírásoknak megfelelő, korszerű és biztonságos játszóterek követelményeivel. A hazánkban található több tízezer játszótér és iskolai sportpálya legfeljebb 1-2 %-a felel meg az EU által elvárt biztonsági követelményeknek.

A fenntartó szervezeteknek 2008 végéig kell a kezelésükben lévő játszótereket biztonságossá tenni. Ez a sok kis projekt országos szinten összesen 200-300 milliárd Ft költséget jelenthet.

Az alapítvány olyan magyarországi nagyvállalatok segítségét, együttműködését kéri, akik hosszabb távú reklám tevékenységüket készek összekapcsolni ezzel a gyermekek biztonságával és a környezetvédelemmel összefüggő akcióval.