A futballra is kiterjedhet a kerékpáros doppingbotrány

MTI
2006.07.05. 11:13
A spanyolországi doppingbotrány központi figurája, dr. Eufemiano Fuentes kategorikusan cáfolja a spanyol kormány keddi közleményét, és elismeri, a kerékpárosok mellett labdarúgókkal, teniszezőkkel és atlétákkal is dolgozott együtt. Ugyanakkor tagadja, hogy vizsgálati módszereinek köze lenne a tiltott teljesítményfokozáshoz.

"Nem értem, hogy a kormány miért állította kedden, hogy labdarúgók, teniszezők és atléták nem tartoztak hozzám, és miért csak a kerékpárosokat emelte ki, mint akik állítólag vétettek a doppingszabályzat ellen. Igenis dolgoztam együtt spanyol első- és másodosztályú futballistákkal, atlétákkal és teniszezőkkel is, csak éppen az ő nevüket nem hozták nyilvánosságra" - mondta Fuentes, hozzátéve: a sportolók teljesítmény-fokozásáért felelt, de módszerének nincs köze a doppinghoz.

A spanyolországi doppingbotrányban eddig főleg a kerékpárosok kerültek képbe: a szombaton rajtolt Tour de France-on olyan versenyzőket nem engedtek indulni - például a végső győzelemre is esélyesnek tartott német Jan Ullrichot vagy az olasz Ivan Bassót -, akik neve szerepel Fuentes jegyzeteiben. A rendőrség közel 60 személy ellen rendelt el nyomozást.