Három érem az ifjúsági úszó-Eb-n

MTI
2006.07.07. 00:48

Egy-egy arany-, ezüst- és bronzérem a magyar fiatalok mérlege a Palma de Mallorca-i ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján. Visszavágott a tavalyi vereségért Kis Gergő: a Margitszigeten egészen nagy hajrában, hét századmásodperccel előzte meg az ajkai úszót Verrasztó Dávid 400 vegyesen, ezúttal azonban Kis volt a jobb. Magyar szempontból persze így is tökéletes volt a befutó, Verrasztó ugyanis másodikként csapott a célba. Az utolsó hossz ezúttal nem hozott olyan páratlan izgalmakat, mint egy éve, Kis majdnem három másodperccel bizonyult gyorsabbnak honfitársánál: Farkas András tanítványa 4:16.82 percet úszott - csaknem egy teljes másodpercet javítva tavalyi, 4:17.79-es idején -, míg az edzőváltáson átesett Verrasztó 4:19.30-at ért el.

"Elég egyértelmű volt, melyikük a jobb, Gergő tényleg remekül úszott" - kommentálta a történteket az utánpótlás-kapitány Güttler Károly. A szakvezető azt is elégedetten nyugtázta, hogy a reggel némileg haloványabban teljesítő Dara Eszter délután összekapta magát, és 4:53.92-vel bronzérmes lett a lányok 400 méteres vegyesúszásában.

Két negyedik helyet is szereztek a magyarok: Kovács Emese 200 pillangón (2:13.91), Szabó János pedig 50 háton (26.68) maradt le kevéssel a dobogóról. A többiek - Güttler szavaival élve - "feledhetőt nyújtottak", Kalicz Helga kivételével nem jutottak tovább a középdöntőből.