Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Negyedik a női öttusaváltó a budakalászi Eb-n

MTI
2006.07.17. 19:13
A negyedik helyen végzett a Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat a budakalászi öttusa Európa-bajnokság női váltóversenyében. Győzött a lengyel trió, a brit és az orosz együttes előtt.

A magyarok nem kezdtek rosszul, a lövészet után a negyedikek voltak, a második számban azonban korántsem remekeltek, a pástokon csak a nyolcadik legjobb produkció volt az övék, ezzel pedig összetettben a hetedik pozícióba estek vissza. Az úszással aztán nem változott sokat a helyzet, a jól sikerült lovaglással viszont a harmadik helyre kerültek.

A 3x1500 méteres zárószámot az oroszok kezdhették meg először, őket a britek követték 41 másodperccel később, majd a magyarok és a lengyelek következtek 43, illetve 45 másodpercre. Utóbbiak óriási iramot diktáltak és a második váltásra már az élen érkeztek. Mögöttük a britek futottak, a nagy előnyt elfecsérlő oroszok pedig csak a harmadik helyért küzdöttek. A magyarok az első körben, nem sokkal a rajt után a negyedik pozícióba kerültek, s aztán ezt őrizve futottak be. Füri kezdett, másodikként Máthé jutott szerephez, a hajráember Vörös volt.

"Ma volt egy nagyon rossz vívásunk és négy jó számunk, így negyedikek lettünk. A lányok jól futottak, de a közvetlen ellenfelek még jobban" - összegzett tömören Kulcsár Antal szövetségi kapitány.

Futásban a lengyelek voltak a leggyorsabbak, a második legjobb időt a fehéroroszok, a harmadikat a britek érték el. A magyarok ebben a számban ötödikek lettek.

Női váltóverseny, Európa-bajnok:
1. Lengyelország (Sylwia Czwojdzinska, Marta Dziadura, Edita Maloszyc) 5144 pont
2. Nagy-Britannia (Mhairi Spence, Katherine Livingston, Louise Helyer)
3. Oroszország (Tatyjana Muratova, Olesszija Velicsko, Polina Sztruhova)
4. Magyarország (Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.