Negyedik a női öttusaváltó a budakalászi Eb-n

MTI
2006.07.17. 19:13
A negyedik helyen végzett a Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat a budakalászi öttusa Európa-bajnokság női váltóversenyében. Győzött a lengyel trió, a brit és az orosz együttes előtt.

A magyarok nem kezdtek rosszul, a lövészet után a negyedikek voltak, a második számban azonban korántsem remekeltek, a pástokon csak a nyolcadik legjobb produkció volt az övék, ezzel pedig összetettben a hetedik pozícióba estek vissza. Az úszással aztán nem változott sokat a helyzet, a jól sikerült lovaglással viszont a harmadik helyre kerültek.

A 3x1500 méteres zárószámot az oroszok kezdhették meg először, őket a britek követték 41 másodperccel később, majd a magyarok és a lengyelek következtek 43, illetve 45 másodpercre. Utóbbiak óriási iramot diktáltak és a második váltásra már az élen érkeztek. Mögöttük a britek futottak, a nagy előnyt elfecsérlő oroszok pedig csak a harmadik helyért küzdöttek. A magyarok az első körben, nem sokkal a rajt után a negyedik pozícióba kerültek, s aztán ezt őrizve futottak be. Füri kezdett, másodikként Máthé jutott szerephez, a hajráember Vörös volt.

"Ma volt egy nagyon rossz vívásunk és négy jó számunk, így negyedikek lettünk. A lányok jól futottak, de a közvetlen ellenfelek még jobban" - összegzett tömören Kulcsár Antal szövetségi kapitány.

Futásban a lengyelek voltak a leggyorsabbak, a második legjobb időt a fehéroroszok, a harmadikat a britek érték el. A magyarok ebben a számban ötödikek lettek.

Női váltóverseny, Európa-bajnok:
1. Lengyelország (Sylwia Czwojdzinska, Marta Dziadura, Edita Maloszyc) 5144 pont
2. Nagy-Britannia (Mhairi Spence, Katherine Livingston, Louise Helyer)
3. Oroszország (Tatyjana Muratova, Olesszija Velicsko, Polina Sztruhova)
4. Magyarország (Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien)