Pete Sampras újra teniszezett

MTI
2006.07.20. 13:29
A tizennégy egyéni Grand Slam-diadalával csúcstartó amerikai Pete Sampras 2002-es US Open-győzelme óta először szerepelt tenisztornán New Yorkban.

A hivatalosan 2003-ban visszavonult klasszist nagy lelkesedéssel fogadta a közönség a Harbour Islanden rendezett viadalon, amely a World Team Tennis Tour elnevezésű szenior csapat körverseny egyik állomása volt. Beszámolók szerint a 34 éves Sampras jól mozgott, ezzel együtt nem tudta megakadályozni együttese, a Newport Beach Breakers vereségét. A találkozót a New York Sportimes nyerte 21-10-re.

A szintén legendás Billie Jean King által a 70-es évek eleje óta szervezett versengésben idén 12 csapat szerepel, 12 város képviseletében. Az együtteseket két-két korábbi aktív női, illetve férfi játékos, valamint egy edző alkotja.

"Remekül szórakoztam" - mondta Sampras azután, hogy egyesben megverte Alex Bogomolovot, férfi, illetve vegyes párosban viszont kikapott. "Nem vártam magamtól csodát, ehhez képest egész jól elboldogultam. Számomra már nem arról van szó, hogy ezt vagy azt az ütést javítsam, egyszerűen csak a játék kedvéért teniszezek. Egyébként különös érzés volt idejönni, ilyen közel játszani Flushing Meadows-hoz. Hogy szalad az idő! Nem jártam itt azóta, hogy visszavonultam."

Samprast a 2003-as US Openen búcsúztatták el hivatalosan. Tétmérkőzést egy évvel korábban, ugyanott, az amerikai nyílt bajnokság döntőjében játszott, akkor megverte honfitársát, Andre Agassit. Pályafutása során hétszer diadalmaskodott Wimbledonban, ötször nyert US Opent és kétszer Australian Opent.