Augusztus hetedikén lesz a rendkívüli MOB elnökségi ülés

MTI
2006.07.20. 18:46
Augusztus hetedikén tíz órakor kerül sor a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) rendkívüli elnökségi ülésére.

A MOB tizennyolc fős vezetéséből tíz tag - köztük három alelnök - távolmaradt a múlt pénteki üléstől, egyúttal pedig jelezte, hogy Schmitt Pál elnöktől az ok és a cél megjelölésével rendkívüli tanácskozás összehívását kéri.

Az MTI-hez eljuttatott meghívóból kiderül, hogy Kamuti Jenő, a testület főtitkára a javasolt időpontok közül választva jelölte ki a rendkívüli elnökségi ülés dátumát.

"Az elnökség tagjainak egy része nevében Gyárfás Tamás alelnök úr, a mai napon írt levelében rendkívüli elnökségi ülés összehívását kérte, a következő okkal és céllal: az elnöki nyilatkozat tisztázása, a MOB jövője szempontjából legkedvezőbb megoldás közös megbeszélése. A kérés és Gyárfás Tamás alelnök úr időpont javaslata alapján a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének rendkívüli ülését augusztus 7-én (hétfőn) 10.00 órára a Magyar Sport Háza IV. em. tanácstermébe összehívom" - áll a csütörtöki keltezésű meghívóban.

A rendkívüli ülés összehívását kezdeményezők pénteki közlésük alapján arról is szeretnének egyeztetni, "miképp tartható fenn a MOB egysége, tekintélye, miképp biztosítható a leghatékonyabb érdekképviselete, érdekérvényesítésének helyreállítása".