Világkupa-ötödik a női pólóválogatott

MTI
2006.08.12. 23:13

A 2002-ben kiharcolt címét megvédeni nem tudta, de az ötödik helyet azért megszerezte a női vízilabda Világkupán a magyar válogatott, miután a szombati helyosztón kilenc góllal verte a görögöket.

A csalódottságon magukat túltevő Stieber Mercedesék szépen kívántak búcsúzni a Világkupától, ennek megfelelő volt a nyitány is: kevesebb mint öt perc alatt ötször vették be a görög kaput, s válasz csak a negyed végén érkezett. A tavaly világbajnok magyarok és a tavalyelőtt olimpiai ezüstérmes rivális találkozóján a második játékrész két görög gólt hozott, ám Szilágyi Péter gárdája újra átvette az irányítást és a félidőre visszaállította a négytalálatnyi előnyt. A harmadik periódusban is maradt a különbség, majd a vége kiütéses győzelem lett, ami a Vk ötödik helyét, egyben a 2007-es világbajnoki részvétel jogát eredményezte a magyarok számára.

A 6. helyezett görögök ugyancsak kijutottak a melbourne-i vb-re, az ausztrálok rendezőként eleve tagjai a mezőnynek, s "helyből" kvalifikálta magát a tiencsini viadal további három elődöntőse: az Egyesült Államok, Olaszország és Oroszország. A kínai tornán a magyarok öt mérkőzésből hármat elveszítettek (az olaszok, az ausztrálok és az oroszok ellen), s csak kettőt nyertek meg (a kanadaiak és a görögök ellen). Következik szeptember 1. és 10. között a belgrádi Európa-bajnokság, amelyre a legutóbbi, 2003-as kontinensviadal ezüstérmeseként utazik a magyar női válogatott.

Az 5. helyért: Magyarország-Görögország 16-7 (5-1, 3-3, 2-2, 6-1)