Kovács Ágnes saját csúcsát döntötte meg

MTI
2006.08.12. 23:39

Remekül kezdett Kovács Ágnes a hamburgi úszóshow-n: a gála jellegű verseny szombati napján ugyan "csak" a harmadik lett 50 m mellen a múlt heti margitszigeti Európa-bajnokság bronzérmese, ám selejtezőbeli ideje új rövidpályás magyar csúcs. A Kőbánya SC klasszisa délelőtt 31,32 másodperc alatt ért célba a 25 méteres mobilmedencében rendezett viadal kvalifikációs szakaszában, majd - szintén a régi "legjén" belül teljesítve - 31,35 alatt a kora esti döntőben, a múltnak adva át az 1999 februárjában felállított 31,42-es országos rekordját.

Ez különösen annak fényében nagy dolog, hogy a németországi meghívásos viadalra külön nem készült, hiszen ezek a napok már az Eb utáni pihenő részei.

Kovács 200 m vegyesen is elindult, s itt a negyedik lett 2:13,15 perccel, ami szintén kiváló produkciónak számít, ennél kevéssel úszott csak jobbat a tavaly decemberi rövidpályás kontinensviadalon, amely e számban a legutóbbi versenye volt a mostani hamburgi megméretés előtt.

A szombat-vasárnapi eseményen még két magyar friss Eb-érmes van jelen: Kerékjártó Tamás az első nap nem volt érdekelt, a vegyesen kétszeres budapesti Európa-bajnok, 200 m háton pedig ezüstérmes Cseh László 100 m háton a negyedik lett.