Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kézilabda Bundesliga-rajt rekordköltségvetéssel

MTI
2006.08.22. 13:11

Minden eddiginél nagyobb költségvetéssel vágnak neki a klubcsapatok a német kézilabda Bundesliga 2006/07-es szezonjának: a 18 egyesület összesen 55 millió euróból - 15,2 milliárd forint - gazdálkodhat. Ez 10 százalékkal több, mint az előző szezonban. A ranglistát a bajnoki címvédő THW Kiel vezeti 6 millióval (1,68 milliárd forint), a második legtehetősebb gárda pedig a HSV Hamburg, amelynek 5,2 milliós a büdzséje.

A leggazdagabb magyar kézilabdaklubnak tartott MKB Veszprém ügyvezetője, Hajnal Csaba az MTI érdeklődésére elmondta: náluk az éves költségvetés közel 400 millió forint, vagyis közel negyede a kielinek.

"A Bundesligában beindult egy folyamat, amivel szinte lehetetlen versenyezni. A csarnokokat mindenhol bővítik, a Magdeburgnak már kicsi a 8500 férőhelyes aréna. A Kiel a soron következő idényre már eladott 10 500 bérletet, és kiadásai alig voltak. A legfrissebb német szaklap szerint már a pénz lövi a gólt. Ezekkel együtt a világ leggazdagabb kézilabdaklubja a spanyol Ciudad Real, amely éves szinten 7-7,2 millió euróból gazdálkodhat."

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.