Csak jövőre lesz Gatlin meghallgatása

MTI
2006.09.12. 13:59
Az áprilisban tesztoszteron használaton ért amerikai sprinter, Justin Gatlin ügyvédje szerint csak a jövő évben kerül sor védence ügyének tárgyalására.

A doppingvizsgálat eredményét elfogadó olimpiai és világbajnok sztár sorsáról az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) fegyelmi bizottsága dönt, ám a tárgyalás időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

"Az USADA-val folytatott augusztusi egyeztetés egyik leghasznosabb eredménye éppen az volt, hogy kaptunk elég időt bizonyítékaink összegyűjtéséhez. A védelem alapos felkészüléséhez idő kell, így szerintem idén már biztosan nem kerül sor a meghallgatásra" - nyilatkozta Cameron Myler, Gatlin ügyvédje.

A 24 éves vágtázó pályafutása során második alkalommal akadt fenn doppingellenőrzésen, ami a szabályok szerint örökös eltiltással járna. Az USADA augusztusi határozata ugyanakkor maximum nyolc évre szóló büntetést irányzott elő, mert 2001-ben bebizonyosodott, hogy a tiltó listán szereplő amfetamin egy gyerekkora óta szedett gyógyszerrel került Gatlin szervezetébe.

Gatlin ügyvédei a múlt hónap végén jelezték, nyolc évnél lényegesen mérsékeltebb - akár két évnél is rövidebb időtartamú - büntetésben reménykednek, mert szerintük több enyhítő körülményt is figyelembe kell majd venni az ítélethozatalnál.