Auguszta
4 °C
22 °C

Csak jövőre lesz Gatlin meghallgatása

MTI
2006.09.12. 13:59
Az áprilisban tesztoszteron használaton ért amerikai sprinter, Justin Gatlin ügyvédje szerint csak a jövő évben kerül sor védence ügyének tárgyalására.

A doppingvizsgálat eredményét elfogadó olimpiai és világbajnok sztár sorsáról az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) fegyelmi bizottsága dönt, ám a tárgyalás időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

"Az USADA-val folytatott augusztusi egyeztetés egyik leghasznosabb eredménye éppen az volt, hogy kaptunk elég időt bizonyítékaink összegyűjtéséhez. A védelem alapos felkészüléséhez idő kell, így szerintem idén már biztosan nem kerül sor a meghallgatásra" - nyilatkozta Cameron Myler, Gatlin ügyvédje.

A 24 éves vágtázó pályafutása során második alkalommal akadt fenn doppingellenőrzésen, ami a szabályok szerint örökös eltiltással járna. Az USADA augusztusi határozata ugyanakkor maximum nyolc évre szóló büntetést irányzott elő, mert 2001-ben bebizonyosodott, hogy a tiltó listán szereplő amfetamin egy gyerekkora óta szedett gyógyszerrel került Gatlin szervezetébe.

Gatlin ügyvédei a múlt hónap végén jelezték, nyolc évnél lényegesen mérsékeltebb - akár két évnél is rövidebb időtartamú - büntetésben reménykednek, mert szerintük több enyhítő körülményt is figyelembe kell majd venni az ítélethozatalnál.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.