Davis-kupa: szépített Grúzia Budapesten

MTI
2006.09.23. 16:49

Grúzia a párosban szépített Magyarország ellen a Római Teniszakadémián zajló Davis Kupa-mérkőzésen, miután az Irakli Labadze, Lado Csikladze duó négy játszmában legyőzte Bardóczky Kornél és Kisgyörgy Gergely kettősét. A két válogatott párharcának nyertese jövőre már az euro-afrikai zóna I. csoportjában szerepelhet, amely közvetlenül a világelit utáni kategória.

A találkozó előtti hivatalos megnyitó ünnepségen egyperces gyászszünettel emlékeztek meg az éppen egy hete elhunyt Körmöczy Zsuzsára, minden idők legjobb és legeredményesebb magyar női teniszezőjére.

"Azt kell hogy mondjam, ez volt a realitás. A mi játékosaink egyikének sem a hálójáték az erőssége, márpedig párosban ez nagy előny. Az is nagyban közrejátszott a vereségben, hogy mindkét grúz játékos keze sült, szórták a bombaerős első szervákat, amelyekkel nem tudtunk mit kezdeni. Nem szeretnék jósolni a vasárnapot illetően, nyerhetünk is, de ki is kaphatunk, szóval kiélezett csata lesz" - mondta Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány az MTI-nek.

Vasárnap 10 órától a két elsőszámú játékos, Bardóczky és Labadze játssza az első meccset, aztán Kiss Sebő és Csikladze következik.

Állás a 2. nap után
Magyarország-Grúzia 2-1
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely-Irakli Labadze, Lado Csikladze 6:4, 0:6, 3:6, 2:6
Pénteken: Bardóczky Kornél-Lado Csikladze 6:4, 6:7 (4-7), 6:1, 6:2
Kiss Sebő-Irakli Labadze 6:1, 6:3, 2:6, 6:4