Az előző olimpiánál olcsóbb szállások Pekingre

MTI
2006.09.26. 18:28
Az athéninál magasabb színvonalú ellátást ígér, mégis 30 százalékkal olcsóbban szervez utakat a 2008-as ötkarikás játékokra a Pegazus Sport Tours Kft. - derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság Peking téged vár elnevezésű kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Mausz Gotthárd, a Pegazus ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 12 hektáron elterülő Longmai Resort gyógyfürdőkomplexumban háromezer magyar szurkoló vendéglátása oldható meg. Az olimpiai stadiontól 45 percre fekvő üdülőközpontban sportolási lehetőségek és kulturális programok várják a vendégeket. Az utazási iroda 825 ezer forinttól kínál utazást, szállást és belépőjegyet magában foglaló csomagot.

Kamuti Jenő MOB-főtitkár kiemelte, hogy a drukkerek aktív részvétele nagyban hozzájárulhat a várható magyar sikerekhez. A sportdiplomata a magyar előkészítő-bizottság vezetőjeként a helyszínen győződött meg arról, hol tart a kínai főváros a felkészülésben. Kamuti szerint a létesítmények már két évvel a játékok előtt szinte készen állnak. Az olimpiai falu elhelyezése kedvező, a magyar csapat számára egy kilencemeletes épületben foglaltak szállást.

A Peking téged vár kampányban huszonkettő, a sajtótájékoztatón is megjelent olimpiai bajnok vesz részt, akik a szurkolói klub programjaiban is közreműködnek. A nyitórendezvénynek szeptember 30-án Debrecen ad otthont.

A kampány részeként a Magyar Televízió Út Pekingbe címmel olimpiai magazinműsort készít, mely a játékokra készülő versenyzők bemutatása mellett a Peking Szurkolói Klub eseményeivel is foglalkozik.