Nem jutott magyar a negyeddöntőbe férfi párbajtőrben

MTI
2006.10.02. 16:59
Utolsó magyarként Boczkó Gábor is búcsúzott a férfi párbajtőrözők egyéni versenyétől a torinói vívó-világbajnokságon, ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi ezüst és bronz mellé hétfőn nem kerül újabb érem.

A háromszoros egyéni Európa-bajnok, a világranglistán éllovas magyar a 16 között azzal a Diego Confalonierivel találkozott, aki egy fordulóval korábban Kovács Ivánt verte meg egyetlen tussal. Ezúttal egyoldalúbb volt a csata, Boczkó nem igen találta az ellenszerét az olasz türelmes, nyugodt és pontos vívásának. Az első három perc végére négy találatnyi hátrányba került (2-6), s a pihenőben, amikor a maszkját levette, látszott rajta, hogy rendkívül ideges. Ez aztán a későbbiekben sem változott, Confalonieri ugyanis őrizte előnyét, és egyre közelebb került a győzelemhez. A második szünetben 9-13-at mutatott az eredményjelző, a harmadik szakaszban pedig már csak az olasz volt eredményes (9-15).

A szakág erőviszonyainak kiegyenlítettségét jelzi, hogy a világranglista élcsoportjából senki sem került a legjobb nyolc közé.

Eredmények:
a 16 között: Diego Confalonieri (olasz)-Boczkó Gábor 15-9
a 32 között: Boczkó-Martin Schmitt (német) 15-8 Jörg Fiedler (német)-Imre 15-14 Confalonieri-Kovács 11-10 a 64 között: Boczkó-Bartosz Piasecki (norvég) 13-10 Imre Géza-Robert Andrzejuk (lengyel) 15-8 Kovács Iván-Kaido Kaaberma (észt) 13-12