Ambrus
-7 °C
3 °C

Tizedik világbajnoki címét nyerte Rezazadeh

MTI
2006.10.08. 15:53
Tizedik világbajnoki elsőségét ünnepelhette az irániak első számú súlyemelője, Hosszein Rezazadeh a Santo Domingóban rendezett sportági vb zárónapján, magyar idő szerint szombat éjjel.

A csaknem 163 kilóval mérlegelő perzsa óriás sikere azért is minősíthető egyedülállóan kiemelkedőnek, mert éppen a dominikai vb előtt tiltották el a 11 fős iráni válogatott kilenc tagját doppingolás miatt, míg a "tiszták" egyike Rezazadeh volt.

A 28 éves szupernehézsúlyú klasszis, nem mellesleg két olimpiai bajnoki cím és a plusz 105 kg-os kategória összes aktuális világcsúcsának birtokosa, Santo Domingóban is minden első helyet besepert: győzött szakításban 202, lökésben 246, összetettben pedig 448 kilóval, legfeljebb azért lehet - ha egyáltalán - hiányérzete, mert a rekordjaitól ezúttal jócskán elmaradt (összetettben például 24 kilóval). Ám a riválisok nem igazán kényszerítették rá, hogy roppant erejét teljes egészében mozgósítsa.

Ezzel együtt figyelemre méltó a 20 éves kínai Tung Feng (Dong Feng) alakítása, aki úgy lett lökésben második, összetettben pedig harmadik, hogy junior-világrekordokat állított fel 245, illetve 437 kilóval, s attól a 26 éves ukrán Artem Udasintól ragadta el mindkettőben a korosztályos csúcstartó titulusát, aki hat esztendeig őrizte elsőségét, s most a kínai előtt szerezte meg a szakítás és az összetett ezüstjét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!