Lemondott a női vízilabdázók szövetségi kapitánya

MTI
2006.10.20. 14:40
Lemondott posztjáról Szilágyi Péter, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A 39 éves szakember pénteken azt követően hozta az MTI tudomására döntését, hogy a csütörtök esti elnökségi ülésen a testület nem fogadta el szakmai beszámolóját az ötödik helyezést hozó augusztusi Világkupáról és a bronzéremmel zárt szeptemberi Európa-bajnokságról.

Szilágyi a kapitányi tisztségben Faragó Tamást követte, és idén februártól vette át a világbajnoki címvédő nemzeti együttes irányítását.

"Az idén két bronzérmet szereztem csapataimmal: az új-zélandi válogatottal, januárban a brit Nemzetközösségi Játékokon, illetve a magyar válogatottal a múlt hónapban, a belgrádi Eb-n. A női liga ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett elfogadta a beszámolómat, az elnökség viszont nem, és bár nem váltottak le, ennek ellenére úgy döntöttem, hogy lemondok, a sportág, a női szakág érdekében. Ha ugyanis bizalmi szavazásnak fogom fel a dolgot, az elnökség prominensei nem álltak mellém, hogy új stábbal készítsem fel a következő világversenyekre a csapatot" - mondta Szilágyi.

Az elnökségi voksoláson a női kapitány felmentését célzó javaslatra hatan mondtak igent, ketten ellenezték a menesztését, míg négyen tartózkodtak.