Piroska
-10 °C
1 °C

Vasas-bravúr Bresciában a póló Euroligában

MTI
2006.10.21. 22:36

A magyar férfi vízilabdacsapatok összesen hat győzelmet és egy vereséget értek el szombaton az Euroliga, illetve a LEN-kupa selejtezőiben.

A Vasas nyerte a házigazda olasz együttes elleni, szombat esti csoportrangadót Bresciában, az Euroliga második selejtezőkörének szombati játéknapján. Mivel az olaszországi tornáról a hat csapatból az első kettő tovább jut, s az egyik egészen biztosan a szombati fellépés előtt mindhárom találkozóját megnyerő magyar csapat, a presztízs volt az egyedüli tétje a vendéglátók elleni összecsapásnak.

A helyszíni beszámoló szerint az angyalföldiekkel szemben ezúttal a hazai pálya is kevésnek bizonyult, a jól játszó magyar együttes el tudta viselni azt is, hogy három büntetőt is ítéltek ellene. A meccs elején a Brescia három góllal elhúzott, ám a Vasas nemcsak beérte riválisát, de 10-6-ra fordított, a végén pedig kettőt megőrzött előnyéből, így csoportelsőként léphet tovább a 16 közé.

Szintén az Euroligában, a házigazda Eger ötgólos győzelmet aratott a jó erőkből álló orosz Kazany felett a férfi vízilabda Euroliga második selejtezőkörének E-csoportjában. A nap korábbi meccsén az Egere kiütéses, 32 gólos győzelmet aratott a svájci Lugano ellen. A hazai együttes sorsa a Posillipo Napoli elleni vasárnapi mérkőzéstől függ. Ha nyer az olasz csapat ellen, továbbjut.

A román Steaua Bucuresti legyőzése után a szombati második meccsen a Szpartak Volgograd már túlságosan nagy falatnak bizonyult az Újpest fiatal gárdája számára, amely ötgólos vereséget szenvedett a válogatottakkal tűzdelt orosz együttestől a második számú európai férfi vízilabdás sorozat, a LEN Kupa barcelonai selejtezőjében.

A Szeged ugyanebben a sorozatban, házigazdaként harmadik és negyedik mérkőzésén is biztosan nyert a B-csoportban. A csongrádi együttes előbb a Manchesternél bizonyult jobbnak, majd öt góllal verte a csoport rangadóján a montenegrói Budvanska Rivijera együttesét.

Euroliga, 2. selejtezőkör, G csoport, 4. forduló:
Brescia (olasz) - TEVA-VasasPlaket 9-11 (5-2, 0-4, 1-4, 3-1)
a magyar góldobók: Varga Dániel 4, Mátyás 3, Hosnyánszky 2, Kovács R., Steinmetz B. 1-1
E-csoport, 3. forduló:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Lugano (svájci) 33-1 (9-1, 8-0, 9-0, 7-0)
a magyar csapat góllövői: Bálint, Hegedűs, Kis G. 4-4, Kiss Cs., Bacó, Mackeben 3-3, Decker, Nyéki, Matajsz, Gór-Nagy, Ma:rcz, Császár 2-2
4. forduló:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Kazany (orosz) 14-9 (5-2, 4-2, 2-4, 3-1)
a magyar csapat góldobói: Kis G. 4, Nyéki, Märcz, Hegedűs 2-2, Matajsz, Kiss Cs., Gór-Nagy, Császár
LEN Kupa, 1. selejtezőkör
A csoport, 3. forduló:
UTE-Óbuda-Újlak - Steaua Bucuresti (román) 12-6 (4-3, 3-0, 3-2, 2-1)
4. forduló:
Szpartak Volgograd (orosz) - UTE-Óbuda-Újlak 14-9 (3-3, 3-2, 6-1, 2-3)
a magyar góldobók: Suti 3, Salamon, Somogyi 2-2, Szabó N., Máthé 1-1
B-csoport, 3. forduló:
Szeged-Beton VE - Manchester (brit) 26-1 (7-1, 7-0, 7-0, 5-0)
4. forduló:
Szeged-Beton VE-Budvanska Rivijera (montenegrói) 12-7 (3-1, 3-2, 3-3, 3-1)
magyar góldobók: Éles 4, Lehmann 3, Varga P., Szamardzsics, Mészáros, Komlósi, Tóth L.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.