Már nem Meszlényi a férfi kosarasok kapitánya

Index
2006.11.08. 16:26

Lemondott szövetségi kapitányi posztjáról Meszlényi Róbert. Az Univer KSE vezetőedzője 2005 áprilisa óta irányította a válogatott szakmai munkáját (a szerződése 2007. szeptember 30-ig érvényes), ez idő alatt tizenkét hivatalos mérkőzést - tétmérkőzést - játszott a csapat, amelyekből hatot megnyert. Az előző évben csak egy mérkőzésen múlott, hogy a válogatott Eb-résztvevő legyen, idén pedig pótselejtezőt kell majd játszania a csoportmérkőzések után.

Meszlényi Róbert indoklása szerint két ok vezetett ahhoz, hogy meghozza ezt a döntést. Az egyik: fokozottan érezte a válogatott munkája kapcsán a szövetség vezetőségében kialakult kínos helyzet hatását. Roppant kevés támogatást (szakmai, szervezeti) kapott az MKOSZ vezetőitől, s ennek eredménye a játékosok mentalitásán, a csapat munkáján egyértelműen érezhető volt. Ebben a helyzetben pedig nem látta biztosítottnak azt, hogy az általa elkezdett szakmai munkát eredményesen tudja folytatni.

A másik ok: mivel új vezetőség áll az MKOSZ élén, annak tagjai minden bizonnyal szeretnék megválasztani azokat a szakembereket, akikkel együtt kívánnak dolgozni. Meszlényi Róbert a lemondásával megadta a lehetőséget ehhez az MKOSZ vezetőségének, ráadásul az új szakvezetőnek így lesz ideje felkészülni a jövő nyáron esedékes mérkőzésekre.

Meszlényi Róbert telefonon közölte a döntését dr. Németh László elnökkel, akinek ígéretet tett: ha a szövetség vezetősége, vagy az új kapitány igényli, a későbbiek során is segíti majd a válogatott munkáját. Így Meszlényi Róbert mostantól csak klubcsapata, az Univer KSE munkájára összpontosíthat.