Mégsem alapít profiboksz-istállót Csötönyi Sándor

MTI
2006.11.08. 21:53

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) első embere terveivel ellentétben nem hozhatja létre a magyar profi ökölvívókat támogató rendezvényszervező irodáját, a Csötke-Promotiont. A sportvezető a nemzetközi amatőr szövetség, az AIBA állásfoglalása miatt volt kénytelen elállni szándékától.

"Az AIBA kongresszusán néhány napja hozták azt a határozatot, hogy egy ország szövetségi vezetője nem vállalhat tevékeny szerepet a profi bokszban, csak felügyeleti szerepe lehet" - kommentálta a hírt az MTI-nek a MÖSZ első embere. "Ez a döntés nyilván nem elsősorban ellenem irányult, hanem összességében Európa ellen. Az afrikai és az amerikai kontinens képviselői vitték át a javaslatot."

Csötönyi ehhez hozzátette, sajnálja, hogy kedvezőtlenül alakultak a dolgok, mert segíteni szeretett volna a magyar versenyzőknek.

"Az az igazság, hogy egy kicsit már beleéltem magam a dologba. Egy igényes, jó körülményeket biztosító irodát szerettem volna létrehozni, olyat, amelyik öt-hat nagyszabású eseményt rendezett volna egy évben. Már eddig is tettem lépéseket a cégalapítás érdekében, előrehaladott tárgyalásokat folytattam versenyzőkkel, televíziókkal egyaránt, sőt már az új dizájn megtervezését is megkezdtük."

A Csötke-Promotion létrehozását a Felix-Promotion októberi megszűnése után határozta el Csötönyi Sándor, aki reméli, a bokszolók nem maradnak klub nélkül. A monokli.com internetes szaklap úgy értesült, hogy a Feix-Promotion korábbi versenyzőinek egy része már alá is írt egy új csapathoz, amely január 20-án Pápán rendezi első gáláját.