Sebestyén Júlia második a műkorcsolya Orosz Kupán

MTI
2006.11.25. 15:57
Sebestyén Júlia második lett az Orosz Kupán, a műkorcsolya Grand Prix-sorozat ötödik, moszkvai állomásán.

A 2004-ben Európa-bajnok magyar klasszis az élről várhatta a kűrt, azonban a szabadkorcsolyázás során csak az ötödik helyre rangsorolták a bírók, de összesítésben így is második lett. Ezzel az eredménnyel Sebestyén minden bizonnyal kvalifikálta magát a szentpétervári GP-döntőre, amelyre december 14. és 17. között kerül sor.

"Nem azért lettem ötödik a kűrben, mert estem, csak nem csináltam meg mindent, ami a programomban szerepelt, illetve elléptem a tripla Lutzból. Ennek ellenére teljes mértékben elégedett vagyok, hiszen ha az idény elején azt mondják, egyszer-egyszer első és második leszek a GP-n, látatlanban aláírom. Ráadásul erős mezőnyben szerepeltem jól, hiszen olyan klasszisokat előztem meg, mint Jelena Szokolova, vagy a szintén orosz Viktoria Volcskova.

Ezzel szinte biztosan ott leszek a GP-döntőn" - mondta az MTI-nek a tiszaújvárosi versenyző, akit csak a svájci Sarah Meier tudott maga mögé utasítani.

Sebestyén korábban, két hete megnyerte a Kína Kupát. A 12 fős mezőny másik magyar indulója, Pavuk Viktória utolsó lett Moszkvában annak ellenére, hogy a kűrben javított, s 9. volt.

1. Sarah Meier (svájci) 159,17 pont
2. Sebestyén Júlia 146,75
3. Onda Josi (japán) 143,60
...12. Pavuk Viktória 111,74