Feladta visszatérő meccsét Axel Schulz

MTI
2006.11.26. 12:57

Nem sikerült jól a visszatérése a hétéves kihagyás után ismét kötelek közé lépett Axel Schulznak, a németek korábbi kiváló nehézsúlyú ökölvívójának, ugyanis technikai KO-val kikapott amerikai ellenfelétől. A 38 éves bokszoló a nála hét esztendővel fiatalabb Brian Mintóval csapott össze Halléban, s előbb a negyedik menetben került padlóra, majd a hatodik felvonásban edzője bedobta a törölközőt.

Schulz - akinek profi mérlege ezzel 26 győzelem/5 vereség/1 döntetlenre módosult - pályafutása során háromszor bokszolhatott a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), egyszer pedig a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki címéért, ám egyszer sem sikerült elhódítania a koronát.

Eddigi utolsó meccsét 1999. szeptember 25-én, az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen vívta. A WBA vb-, és az EBU Eb-övéért kiírt összecsapáson a nyolcadik menetben kiütéssel kapott ki, majd ezt követően bejelentette visszavonulását.

A visszatérését már hosszabb ideje tervezte, majd május elején, alapos kivizsgálások után az orvosok is engedélyezték számára a bokszot.