A Vasas nyerte a pólórangadót

MTI
2006.11.26. 16:05

A férfi vízilabda ob I vasárnapi rangadóján a Vasas két góllal legyőzte az Egert a Komjádi uszodában. Az Euroliga legjobb tizenhat csapata között érdekelt, ráadásul ugyanabba a négyes csoportba sorsolt, idehaza az új idényben is a bajnoki dobogóra igyekvő két együttes vasárnapi találkozója a kölcsönös hibázások jegyében indult. Már a fele is lepörgött az első negyednek, amikor a hazaiak vezetést szereztek, de rögtön utána egyenlítettek a hevesiek.

A második nyolc perc egri találattal kezdődött (1-2), de ekkor is akciók sora pörgött le mindkét oldalon, mire a labda végre egyszer célba ért, mert addig jó három percen át eredmény nélkül kísérleteztek a csapatok. Nehéz eldönteni, hogy inkább a védekezés dicséreteként említhető, avagy inkább a támadójáték kritikájaként róható fel, de tény: összesen három találat született a félidőig.

A harmadik játékrészt Vasas-gól nyitotta, majd vissza is vette a vezetést a hazai gárda, 21 perc elteltével pedig megduplázta előnyét (4-2). Csakhogy a kifejezetten elszántan pólózó Eger nem adta fel, a válogatott center Kis Gábor parádés húzása az egyenlítést jelentette, 5-4-gyel mégis a piros-kékek álltak jobban a zárónegyed előtt.

Amelyre ismét csak az első két felvonás góltalansága volt a jellemző, mert sem itt, sem ott nem zördült a háló hosszú időn keresztül. Míg nem a Szegedről igazolt válogatott átlövő, Hosnyánszky Norbert a játékrész közepén büntetőből bevette az egri kaput, gyakorlatilag eldöntve a meccs kimenetelét. Még egy-egy gól esett mindkét oldalon, így az angyalföldiek sikerrel tartották otthon a két bajnoki pontot, miáltal őszi bajnoknak is tekinthető az ob I-et veretlenül vezető Vasas.

Férfi vízilabda ob I, 6. forduló TEVA-VasasPlaket - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 7-5 (1-1, 0-1, 4-2, 2-1)
góldobók: Hosnyánszky 2, Varga Dénes, Steinmetz B., Tóth M., Mátyás, Varga Dániel 1-1, illetve Császár 3, Gór-Nagy, Kis G. 1-1