A Honvéd a női vízilabdabajnok

MTI
2007.05.25. 21:03
Megvédte bajnoki címét a Honvéd női vízilabdacsapata, amely a rájátszásos döntőben péntek este begyűjtötte harmadik győzelmét is a Dunaújváros ellenében.

A playoff aranyéremért zajló, s a kiírás szerint három nyertes meccsig tartó sorozatának első két mérkőzését - odahaza 10-3-ra, Dunaújvárosban 8-4-re - simán nyerő Honvéd a Kőér utcai harmadik összecsapáson végleg a maga javára dönthette el az elsőség kérdését, s Györe Lajos együttese élt is a lehetőséggel.

Györe Lajos, a Honvéd vezetőedzője: "Nagyon nehéz mérkőzés volt, a sorozatból a legnehezebb, de eleve erre számítottam. Nagy dolognak tartom, hogy három meccsen vertük meg a Dunaújváros kitűnő csapatát."

Sorozatban öt bajnoki győzelem után a Honvéd tavaly ragadta el az elsőséget a Dunaújvárostól, s most megvédte azt úgy, hogy három összecsapás is elegendőnek bizonyult számára a cím megőrzéséhez. Az ob I bronzérmese a 2006/07-es idényben az UTE-OSC-Cemelog csapata lett.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Domino-BHSE-Polo SC - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO 10-8 (1-1, 2-3, 4-1, 3-3)

góldobók: Pelle, Valkay Á. 3-3, Takács, Péteri, Tomaskovics, Györe 1-1, illetve Szűcs 3, Varga A. 2, Brávik F., Benkő N., Benkő T. 1-1