Tízmillióval támogatja olimpikonjait Debrecen

MTI
2007.06.01. 16:21

Debrecen önkormányzata összesen 10,5 millió forinttal járul hozzá azoknak a debreceni sportolóknak a felkészüléséhez, versenyeztetéséhez, akik eséllyel pályáznak a 2008-as pekingi olimpiai részvételre. A pénteki, debreceni sajtótájékoztatón Kósa Lajos polgármester elmondta: a város célja, hogy minél több sportolója kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra. Jelen állás szerint mintegy 12-13 olimpiai kerettaggal számolhatnak.

Ezen sportolók közül pénteken hatot mutattak be a sajtó képviselőinek: Madarász Attila és Madarász Tamás (mindkettő Debreceni Sport Szolgáltató Kft.) cselgáncsozókat, Tőzsér Sándor (Debreceni Sport Szolgáltató Kft.) birkózót, Kalucza Norbert (DVSC) ökölvívót, valamint két paralimpikont, Bereczki Zsolt és Bereczki Dezső (mindkettő Debreceni Sport Szolgáltató Kft.) asztaliteniszezőket.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója reményét fejezte ki, hogy 2008-ban jóval több debreceni sportoló vehet részt az olimpián, mint amennyi Athénban szerepelt. Csősz Imre olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, az önkormányzat sportbizottságának alelnöke hangsúlyozta, ilyen lehetőség nem mindennap adódik egy sportoló életében, hogy már több mint egy évvel a játékok előtt biztosan számíthat egy jelentősebb összegű támogatásra.