Henin könnyedén védte meg címét a Roland Garroson

MTI
2007.06.09. 16:47
A címvédő belga Justine Henin könnyed kétjátszmás, 65 perces mérkőzésen nyert a szerb Ana Ivanovic ellen a francia nyílt teniszbajnokság női döntőjében - 6:1, 6:2 -, így pályafutása hatodik Grand Slam-diadalát ünnepelhette. Henin sorozatban harmadszor, pályafutása során negyedik alkalommal diadalmaskodott a Roland Garroson.

Ivanovic nem szeppent meg, azonnal elvette Henin adogatójátékát, ám a belga klasszis - nagy csatában - semmi negyvenről visszavette amit elveszített. A folytatásban a címvédő egyre keményebben és nagyon pontosan teniszezett, ismét brékelte ellenfelét és néhány perc alatt 4:1-es vezetéshez jutott. A szerb tinédzser egyre többet hibázott, másodszor is elveszítette az adogatójátékát és 34 perc alatt - összesen 17 önhibával - a szettet is.

A második felvonást a belga világelső kezdte jobban: azonnal brékelte Ivanovicot, ha nehezen is, de hozta a saját szerváját és 2:0-ás előnyhöz jutott és ezzel zsinórban már nyolc gémet nyert meg.

A folytatásban ugyan még szépített a szerb játékos, ám ezt követően ismét hibát hibára halmozott, amit a címvédő könyörtelenül ki is használt és 61 perc elteltével negyedik párizsi győzelméért adogathatott (5:2). Egy bődületes tenyeres, majd egy tökéletes fonák-keresztütés, aztán egy ász, végül egy finom ejtés és ezzel be is fejeződött a finálé.

A tornán még szettet sem veszítő Henin, egymillió eurót kapott sikeréért, míg a vesztes az összeg felével vigasztalódott.

A trófeát a belga sztárnak a 2000-ben győztes francia Mary Pierce adta át.