Nem mehet az olimpiára a dán női kézilabda-válogatott

MTI
2007.06.10. 12:58
Nem jutott ki a pekingi játékokra az utolsó három olimpián aranyérmes dán női kézilabda-válogatott, miután a decemberi, franciaországi világbajnokság selejtezőjében alulmaradt Ukrajnával szemben.

Az odahaza 30-30-at játszó, majd Zaporizzsjában 28-24-re kikapó skandináv együttes nem lépett tovább a párharcból, így nem vehet részt az ötkarikás kvalifikációs vb-n, és már csak a sportdiplomáciában bízhat, melynek révén talán kap egy helyet a pótselejtezős tornára.

A 24 csapatos vb-t december 2. és 16. között rendezik Franciaországban. A csoportsorsolásra június 20-án, 12 órakor kerül sor Párizsban.

Korábban 16 válogatott harcolta ki közvetlenül a részvételt: Franciaország (rendező), Oroszország (címvédő), az európai kontinensről még Norvégia, Németország és Magyarország. Ázsiából Kína, Japán, a Koreai Köztársaság és Kazahsztán, Afrikából Angola, Tunézia és Kongó, Amerikából Argentína, Brazília, a Dominikai Köztársaság és Paraguay.

A fennmaradó nyolc helyre hét európai és egy óceániai gárda jut. Az európai selejtezőből Ukrajna mellett eddig Ausztria, Spanyolország, Lengyelország és Románia lett vb-résztvevő. A Hollandia-Horvátország (24-27) és a Macedónia-Fehéroroszország (26-21) párharc visszavágóját délután játsszák.